Regler

Här har vi samlat några frågor och svar som kan vara lite skoj att läsa om sajten.

Allmänt

§1 Jesper.nu är en sida som är till för att alla ska trivas och ha det roligt. Allmänt jobbigt uppträdande, såsom att tokspamma någon stackars tjej med msnrequests eller skriva idiot till folk man känner kan mycket väl vid upprepning leda till avstängning från sidan.

§2 Admins har, kommer alltid ha, och har alltid haft rätt. Vi talar absolut och total sanning när vi är på Jesper.nu och behandlar saker för sidan, och som vanlig användare bör ni acceptera detta. Med andra ord, säger vi åt er att sluta upp med något skit som ni håller på med, så bör ni genast göra det utan att tjafsa. Om någon av oss däremot sitter och skriver hur sött det är med rosa tomeluva under vinterhalvåret i forumet och ni inte håller med så får ni självklart skriva det där. Skilj på när vi admins arbetar i jesper.nu ärenden och när vi är i privata ärenden. Om ni dock skulle känna er orättvist behandlade av någon admin, eller liknande, ta då kontakt med någon av de andra, så tar vi upp det sinsemellan.

§3 På jesper.nu kan det, trots att vi dygnet runt rensar, dyka upp material som kan vara stötande. Detta kan inte jesper.nu ta något som helst rättsligt ansvar för, då material läggs upp utan vår totala tillsyn. Vad vi däremot gör är att vi kan ta bort användare, bilder, foruminlägg osv. som är stötande från sidan så anmäl anmäl anmäl allt som du inte vill ha kvar på sidan.

§4 Jesper.nu är GRATIS. Jag upprepar GRATIS. De flesta som är på jesper.nu gör jobb utan att vänta sig några feta lönecheckar, därmed blir som följer att vi ser det som att ni användare har det som ett privilegium att vara här, det är inte vi som har ett privilegium att ha er här. Tolka det inte fel, vi blir j ätteglada över att det är en hel del användare på jesper.nu och så, men en del användare är jobbiga, och förstör för oss och för andra, och vi kan på det här viset hävda att de inte har någon allmänn rätt att vara här.

§5 Uppträd inte som admin om du inte är det. Punkt slut.

§6 Låtsas inte vara någon annan. Om vi får in anmälningar att någon har snott en annan persons bild/liv så kommer vi titta närmare på det, och den person som inte är den som den borde kommer vi ta till åtgärder mot.

Galleri/Profilbild

§1 Galleriet är till för att kunna lägga upp bilder på sig själv, saker man tycker om, roliga humorbilder, modeller/kändisar, och så vidare.

§2 Galleriet är INTE till för att lägga upp material som porr, nazi, rasism, extrema politiska organisationer, rotten, blodiga, helt enkelt äckliga bilder. Detta är för att vi inte vill på något sätt kopplas till dessa grupperingar, man ska inte gå till jesper.nu för att se på döda killar och porr, man ska komma hit för att ha trevligt.

§3 Profilbilden ska föreställa dig själv och ingen annan. Har du ingen bild på dig själv så har du ingen profilbild, så enkelt är det.

§4 Återigen, admins på jesper.nu kan ta bort/varna dig för vad som helst, oavsett om det står med här eller inte. Vi varnar i 99% av fallen en/två gånger innan vi tar bort någon men vi behöver inte göra det.

Forum

§1 Forumet är till för att man ska kunna snacka med varandra om olika ämnen, Första inlägget i varje tråd anger ämnet och sedan är det bara att prata på. Dock finns det vissa restriktioner som vi kommer in på nu.

§2 Spam. Ingen tycker om spam. Det är bara jobbigt och onödigt. Skriv inlägg som är vettiga, som gör någon poäng i diskussionerna. Skriv INTE inlägg bara för att få en extra poäng på postcounten.

§3 Försök hålla er någorlunda till ämnet. Om det känns som att diskussionerna är mer privata än allmänna så ta det via gästböckerna istället. Visst, ibland kan en tråd vandra iväg via diskussion och det kan vi gå med på, men det vi vill bli av med är privata diskussioner två (eller mindre:) sinsemellan.

§4 Och återigen, för att få det tydligt, inget stötande material! Diskussioner får uppkommna om ämnen som är förbjudna på andra delar, bland annat så kan ni gärna diskutera fördelarna/nackdelarna samhällsmässigt med porr, eller hur tyskland under trettiotalet hamnade där de hamnade, men vi vill INTE ha några "judar är svin" trådar eller annat idiotiskt.

§5 Om någon missat det så har Admins på jesper.nu alltid rätt att ta bort inlägg/trådar som vi finner stötande/onödiga/tråkiga utan någon som helst varning. Och vi behöver inte ens försvara oss för det.

§6 Om du inte är admin så får du under inga omständigheter posera som admin. Mycket enkelt det med. Säg inte att du tillhör sidan om du inte gör det. Upptäcker vi något sådant knas så finns det stor chans att personen ryker utan varning.

Post/Gästbok

§1 Denna funktion är till för att användarna ska kunna snacka till sinsemellan. Lära känna varandra och bli lite småkära eller något är helt på rätt nivå.

§2 Vad som inte är rätt nivå är dock att fylla någons gästbok eller post med jobbiga frågor. Vi har ingen bra blockeringsfunktion på jesper.nu än så just nu gäller regeln, Har någon sagt att han eller hon inte vill få meddelanden, privata eller gästbok, av dig så får du inte skicka längre. Helt enkelt. Om någon inte följer denna regel så säg till oss admins så kommer vi varna och i värsta fall ta bort anävndare som bryter mot det här. Det är väldigt enkelt egentligen, skriv inte till folk som uttryckligen inte vill det.

§3 Man får självklart skriva till folk man inte känner, men inte med "Oanständiga frågor". Stötande återigen. Bara för att man är en snygg tjej på jesper.nu så ska man inte behöva acceptera trehundra postmeddelande från prepubertala lyshuvuden "hej, du har bröst, jag har sett sådana på bild, vill du ha sex?". Får vi in anmälningar från personer som blivit stötta av sådana frågor så kommer det leda till varningar och avstängningar.

§4 Vi accepterar erat privatliv och vi admins kan på vanliga sätt inte läsa era privata poster, därmed blir som följer att om ni blir stötta av någon där så måste NI anmäla det direkt till oss. Ni kan inte vänta er att vi kommer hitta det själva, för det gör vi inte.

§5 Gästböckerna övervakar vi inte heller på något sätt, även om vi skulle kunna kika in där. Anmäl anmäl alla jobbiga.

§6 Får vi admins in anmälningar angående samma person så är det stor risk att han eller hon ryker. Utan eller med varning.

§7 Återigen, poserar du som admin utan att vara admin så försvinner du med lite tur ganska snabbt.

§8 Och som sagt, vi admins kan ta bort gästboksinlägg helt utan anledning om vi vill det. Vi kan varna och ta bort användare beroende på dessa gästboksinlägg som vi tagit bort helt utan anledning om vi skulle vilja det. Vi får göra sådant, och det är bara för allas bästa.

Uppdatera

§1 Här har vi en funktion där ni användare kan hjälpa till och faktiskt uppdatera jesper.nu! Denna funktion kan leda till mycket tack och sådant och är grundpelaren i nästan alla våra tävlingar. Reglerna blir dock som följer.

§2 Lägg helst inte upp för mycket från samma sida, detta för att vi vill att jesper.nu ska samla det bästa från olika sidor, inte kopiera allt halvdant från en annan

§3 Bilden måste vara i rätt storlek både mått och kb mässigt. Detta är för att den ska vara lätt att ladda.

§4 Vi admins godkänner allt som kommer upp, så om du är osäker på om något är passande eller inte så kan du lika gärna ladda upp det och om det blir godkänt så är det bra, blir det inte godkänt så spelar det ingen roll. Vi kanske säger till dig om du laddar upp mycket saker som vi tar bort så att du vet vad som passar och inte passar.

Anmälningar/Admins.

§1 Admins har som sagt rätt att göra vad de vill vad det gäller adminfrågor och av vilka anledningar som helst.

§2 Dock, känner du dig orättvist behandlad av en admin, så ta upp det med någon av de andra adminsen. Var inte rädd för det här, vi kommer inte ta bort dig pga att du tror att någon av oss är "ute efter dig". Men stämmer inte dina anklagelser så är det mest att acceptera. Vi admins ska vara hårda men rättvisa ^^.

§3 Anmäl allt som du tycker bryter mot några regler. Anmäl saker som du finner stötande. Anmäl anmäl anmäl. Du gör det snabbt och enkelt genom att antingen gå in på någon admins konto och skriva till denne, eller så kan du göra det genom att maila jesper.nu crew. Enklast är dock via mötesplatsen.

§4 Är någon jobbig, så säg åt han eller hon först, typ "skriv inte till mig mer din jäkel!", fortsätter han eller hon så anmäl. Är personen dock riktigt jobbig så kan du anmäla innan du säger till också, eller be oss säga åt honom.

§5 Vad som händer med personer som anmäls bestämmer vi, det normala är att vi säger till, varnar, vid upprepning tillkommer fler varningar eller avstängning från sidan. Men vid extrema fall eller om vi är på dåligt humör så kanske perosnen ryker direkt.

§6 Även om vi skulle vilja motsatsen så har samtliga admins på jesper.nu ett mer eller mindre fungerande liv utanför sidan. Detta leder till att det inte alltid finns admins online och du kan inte vänta dig svar på frågor direkt. Men i normala fall så bör du kunna komma i kontakt med någon av oss inom 12 timmar. Mellan tummen och pekfingret då, det kan ju hända att vissa av oss åker bort och då påverkas detta ganska starkt eller av andra anledningar.