FAQ (frequently asked questions)

Här har vi samlat några frågor och svar som kan vara intressant att veta om jesper.nu.

Vad är jesper.nu och är syftet med siten?

Jesper.nu är en webbsida för personer som söker digital underhållning. Vårt syfte har cirka 10 år tillbaka varit att samla godbitar från Internet och samla de på en och samma plats. Med hjälp från besökare som tipsar om innehåll och vår egen expertis inom detta ganska så breda område, har vi idag kunnat samlat på oss brett innehåll för att försöka ha passande innehåll för gemene man.

Hur länge har vi hållt på?

Själva hemsidan startades 1996 som en personlig hemsida åt grundaren Jesper Ekerling, namnet på siten var då "Lords underground". Man kan nästan jämföra den dåvarande siten med det som idag kallas "personlig blogg". År 1999 önskade sig Jesper adressen www.jesper.nu i födelsedagspresent vars önskan gick i uppfyllelse från föräldrar, tackar tackar! Domänen jesper.nu registrerades 10 oktober, samma dag Jesper fyller år.

Varför adressen jesper.nu?

När hemsidan startade var hemsidan personlig, därav namnet. Även om vi har funderat på att byta namn ett flertal gånger så har vi ännu inte kommit på något häftigt dotcom-namn. Istället har vi lagt ner tid på att försöka bygga en tilltalande och underhållande webbsida. Visst jesper.nu kan vara missvisande, men det finns ju trots allt en liten charm i namnet. Det finns ju en hel del "stora" företag som har bevisat att namn kan fungera utan några större problem. Några exempel: Clas Ohlson, Gillette och Johnson & Johnson.

Vilka jobbar med Jesper.nu?

Under årens lopp har säkert ett 50-tal människor varit med och hjälpt till med olika typer av saker. Just nu är vi ett fåtal som arbetar med sidan och får betalt samtidigt som vi har runt 15 moderatorer som håller koll på saker som forum, bilder, spel, videos etc. Läs mer om alla under crew.

Tjänar ni några pengar?

Ja, det gör vi. Anledningen att vi har reklam är för att vi behöver betala för vår trafik till vår Internetleverantör. Sen kostar också hyra för våra servrar. Men jesper.nu är ett hobbyprojekt och ingenting annat. Dock vore det ju inte så roligt om vi gick minus, därför försöker vi se till så att vi får in mer pengar än vad vi har utgifter. Räknar vi i Sverige så når jesper.nu ut till lika många killar varje dag som tv-kanalen MTV (källor: Sifo-undersökning (se ORVESTO 2008) och KIA-index). Läs mer om vår annonsering.

Laddar...