Flashspel på jesper.nu

Historia

Många av de gamla spelen här på siten är skapade i Adobe Flash som inte utvecklas längre. I och med att det inte utvecklas längre så har moderna webbläsare (Chrome, Safari, Firefox, Edge osv) valt att blockera Flash. Vilket gjorde att i princip alla gamla spel på jesper.nu slutade att fungerade längre. Under lång tid..

Magisk emulator

Men som tur är, så har ett gäng utvecklare gått ihop och skapat en emulator. Emulatorn är en slags spelare som magiskt gör så att du ändå kan ladda Flashspel. Däremot så fungerar spelen olika bra beroende på vilken version av ActionScript som används i spelet..

Version av ActionScript

I Flash kodades många av spelen med ActionScript 1, 2 eller 3. Just nu så fungerar de flesta spel i ActionScript 1 eller 2. Men för spel i ActionScript 3 så fungerar inte alla spel. Utvecklarna jobbar dock på det. Så vi håller tummarna! När en fix för ActionScript 3 kommer så hoppas vi då att ännu fler spel kommer att fungera igen.

Spel med ActionScript 3

Om spelet du vill spela är i skrivet i ActionScript 3 så kan du välja alternativet "Run Anyway" och testa om det fungerar. Ibland har man tur =)

Det ser då ut så här:

Ruffle Run Anyway example