Wildsymboler i videoslots

Wildsymboler

Av alla olika symboler i videoslots är det få som är så eftertraktade som wildsymbolen är. Inte undra på då denna många gånger är att tacka för de storvinster som uppstår i spelen. Till en början var denna wildsymbol väldigt enkelt utformad, men under årens gång har den utvecklats och det finns numera mängder av underhållande och vinstgivande varianter av den. Dessa har vi tagit oss en närmare titt på i följande artikel, tillsammans med vilka två av de bästa spelautomaterna med wildsymboler är.

Guide över olika wildsymboler

Nedan finner du namnen och en förklaring på de olika typer av wildsymboler som du kan stöta på i videoslots. Notera att det inte är ovanligt att spelen har flera olika typer av wilds i sig eller att en viss wildsymbol har egenskapen av flera stycken.

Vanlig wild: Denna typ av wild är den som först introducerades i videoslots. Den täcker normalt sett endast en position på hjulen och ersätter alla spelets vinstgivande symboler. Staplad wild: En staplad wild innebär att den förekommer som flera intilliggande positioner på hjulen. Dess längd varierar ifrån allt till två och tiotals positioner. Denna typ av wild gör det möjligt till att täcka ett eller flera hjul med wildsymboler, varav chansen till det oftast är högre ju längre staplarna av wilds är.

Expanderande wild: Medan en staplad wild kan vara väldigt lång, men ändå landa på ett sätt så att den inte täcker hela hjulet, kommer en expanderande wildsymbol alltid att ge dig ett fullt hjul av wilds. Vanligtvis förekommer denna typ endast som en position på hjulen, men när den väl landar på ett, expanderar den alltid för att täcka hela.

Vandrande wild: När denna typ av wild dyker upp stannar den alltid kvar, varav den för varje ny spelrunda förflyttar sig ett steg på hjulen. Vanligtvis förflyttar den sig antingen till höger eller vänster, men det förekommer även vandrande wilds som rör sig upp och ner. Wildsymbolen finns kvar tills dess att den har förflyttat sig utanför spelets hjul.

Sticky wild: Precis som en vandrande wild, stannar en sticky wild alltid kvar. Skillnaden är att den aldrig vandrar, utan sitter fast på en viss position i ett visst antal spelrundor. Denna typ av wild förekommer främst i free spin-lägen och bonusspel.

Slumpmässig wild: Även denna typ av wild är som vanligast förekommande i specialfunktioner som free spin-lägen och bonusspel. Att vara slumpmässig innebär att ett visst antal wildsymboler (många gånger vanliga sådana) läggs till på slumpmässiga positioner på hjulen under en spelrunda.

Multiplicerande wild: En multiplicerande wild är en symbol som ökar värdet på de vinnande kombinationer som den ingår i. Hur mycket varierar mellan olika spel, men det kan t.ex. vara att vinsterna multipliceras med x3.

Bästa slots med wildsymboler

Vad för typ av wildsymboler du stöter på beror alltid på vilken slot du spelar, då dessa varierar hejvilt ifrån ett spel till ett annat. Betsson casino har ofta bra bonusar och ett stort utbud av videoslots man kan prova sig fram igenom. Med det sagt, är Jack and the Beanstalk en av de bästa du kan testa på bland de spel som är populära i Sverige. I detta finner du nämligen både vandrande, staplade, expanderande och multiplicerande wilds.

Alla dessa wilds förekommer inte samtidigt, utan i huvudspelet är det en vandrande sådan i form av en position som du finner. Denna har även multiplicerande egenskaper, samt utlöser re-spins (en form av gratisspin) så länge som den visar sig på hjulen. De vinstlinjer som den är en del av multipliceras alltid med x3.

Det är först i spelets free spin-läge som en staplad och expanderande wild kan låsas up. Detta gör du genom att samla på dig nycklar, vilket vid ett visst antal förvandlar wildsymbolen till en staplad sådan i form av 2 positioner. Vid ett ännu högre antal, förvandlas den sedan till en staplad med 3 positioner och efter det till en expanderande. Fascinerande med detta free spin-läge är att vare sig det är en staplad eller expanderande wild som du låser upp, kommer dessa fortfarande att ha de vandrande och multiplicerande egenskaperna, samt utlösa re-spins så länge som de visas.

Ett annat populärt spel som bör nämnas är Starburst. Detta har inte alls samma mängder av wilds som Jack and the Beanstalk har, men det har trots allt en expanderande sådan med egenskaper av en sticky wild. Det är även en av, om inte Sveriges absolut mest spelade slot.

Wildsymbolen i detta spel kan dyka upp på de tre mittersta hjulen. Förutom att den expanderar för att täcka hela hjulet när den gör så, utlöser den även ett re-spin. Under detta re-spin stannar den expanderande wildsymbolen kvar, vilket är egenskapen av sticky. Skulle en ny wildsymbol dyka upp under detta re-spin, kommer ännu ett re-spin att utlösas, varav båda wildsymbolerna nu kommer att stanna kvar.